Hazatért Magyarországra az elmúlt években az amerikai Duquesne Egyetemen játszó Aho Nina. Három évvel ezelőtt jelentkezett a híres Pittsburgh-i egyetemre, ahol kitűnően tanult és természetesen kosárlabdázott. Tanulmányait befejezve idén hazaköltözött és itthon csapatunkban folytatja sportolói karrierjét.

Nina édesapja a nyugat-afrikai Beninből származik, ösztöndíjjal került Magyarországra, ahol megismerte Nina édesanyját. Nina mindig is nagyon energikus, mozgékony gyerek volt, így jó döntésnek bizonyult, hogy harmadikos korában elkezdjen a CSATA DSE kosárlabda edzéseire járni. Ezután a 5 évet játszott a Vasas Akadémia csapatában is.

Nina az Egyesült Államokban töltött éveit pozitívan értékeli, az egyetemen nemzetközi kapcsolatok szakra járt. A tengerentúli évei alatt összesen 68 mérkőzésen szerepelt.

Nina személyével egy sokoldalú, több poszton is bevethető, nagyon jó szellemiségű, felnőtt válogatott kerettaggal erősödött csapatunk magja. -nyilatkozta Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója.

Már nagyon várom, hogy itthon újra belevethessem magam a kosárlabda életbe. - árulta el Nina. - Mindig is csapatjátékos voltam, szeretek a társaimnak segíteni és velük együtt dolgozni a közös célokért. Nagyon örülök, hogy hazatérésem után sikerült szerződést kötni az Aluinvent DVTK csapatával. Várom már a közös munkát és minden erőmmel azon leszek, hogy maximumot nyújtsam minden edzésen és mérkőzésen. Hiányzott már a hazai közönség, és mint tudjuk a diósgyőri szurkolók a legnagyobbak!

Névjegy

Vezetéknév: Aho
Keresztnév: Nina Daniella
Születési idő: 1997.06.24.
Születési hely: Budapest
Magasság: 175 cm
Poszt: hátvéd

Játékos pályafutás

2016/2020 Pittsburgh-i Duquesne Egyetem
2011/2016 Vasas Akadémia
2007/2011 CSATA DSE

Sikerei

U18 3x3 VB 3. helyezés (2015)
Európa bajnok 3x3 1. helyezés (2015)
U17 VB 3. helyezés (2014)
U16 Európa bajnok 3. helyezés (2013)