- Hogyan kezdődött az együttműködésed az a DVTK Kosárlabda Akadémiájával?
- 2009-ben végeztem a Miskolci Egyetemen gyógytornászként, ezután 8 évet dolgoztam a baleseti sebészeten a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban mint gyógytornász. Itt frissen operált, osztályon fekvő és bejáró betegekkel is foglalkoztam. 
2017-ben megkeresett a DVTK orvosigazgatója, Dr. Szabó Zsolt és Kató Csaba vezető gyógytornász, hogy a DVTK kosárlabda csapatának fizioterapeutára van szüksége. Olyan embert kerestek, akinek van szakmai tapasztalata sérülések kapcsán és tud önállóan dolgozni. Jó érzés volt, hogy rám gondoltak és egy rövid gondolkodási idő után igent mondtam az állásajánlatra. Így kerültem a DVTK-hoz, ahol most töltöttem a harmadik szezonomat.

- Mi volt a legnagyobb kihívás?
- Először kicsit tartottam a feladattól, mivel előttem sosem volt még itt gyógytornász és nekem kellett kialakítani az egész koncepciót. Izgalommal vágtam bele a munkába, mivel az egész női kosárlabdának én lettem a fizioterapeutája. Mai napig nagyon örülök, hogy akkor én kaptam meg ezt a remek lehetőséget.

- Hogyan fogadtad a meghívást a válogatotthoz?
- Az U18-as válogatott edzője, Völgyi Pétertől kért fel, hogy kísérjem el a válogatottat Székesfehérvárra, mint egészségügyis. Ez részben eltér az én eddigi munkakörömtől, mivel itt a fizioterapeuta feladataim mellett, más tevékenységeket is el kell lássak, mint például masszírozás. A válogatottal dolgozni mindig kiváltság, így nem volt kérdés, hogy csatlakozom a válogatott stábjához. Örülök, hogy részt vehetek ezen az eseményen és hogy a munkámmal segíthetem a lányokat.

Völgyi Péter vezetésével dolgozik az U18-as válogatott

2020 nyarán nem lesznek korosztályos világversenyek, így a jövő évi eseményeknél számításba jöhető keretek tagjai állnak edzésbe a különböző korcsoportokban. Hétfőtől a felnőttek és az U20-as gárda mellett az U18-as csapat is megkezdi az edzéseket.

"Nagyon nagy lehetőségnek tartom azt, hogy a felnőtt, az U20-as és az U18-as válogatott párhuzamosan dolgozik. Ott lesz a jó példa és testközelből láthatják a lányok, hogy hova kell eljutni három-négy éven belül ahhoz, hogy a felnőtt válogatott kapuján tudjanak kopogtatni. Ilyen szempontból is nagyon jó lesz az összetartás." - nyilatkozta Völgyi Péter, az U18-as válogatott vezetőedzője.

A magyar U18-as válogatott kerete

Antal Fanni (Vasas Akadémia)
Baa Dominika (Kanizsai Vadmacskák)
Balogh Liza (Csata DSE)
Dúl Terka (Vasas Akadémia)
Farkas Szonja (Csata DSE)
Ferenczi Kata (Széchenyi KA)
Gelei Karola (Csata DSE)
Gyöngyösi Janka (Csata DSE)
Habling Lara (Kosárlabda Akadémia Pécs)
Holcz Rebeka (Atomerőmű KSC Szekszárd)
Horváth Dóra (Atomerőmű KSC Szekszárd)
Krasovec Lili (Csata DSE)
Kárpáti Réka  (DVTK Akadémia)
Kun Rita (Vasas Akadémia)
Kuncz Petra (Vasas Akadémia)
Laczkó Sára (Kosárlabda Akadémia Pécs)
Márkusz Lilla  (DVTK Akadémia)
Miklós Melinda (Atomerőmű KSC Szekszárd)
Milkovics Réka (Széchenyi KA)
Nagy Réka (Kosárlabda Akadémia Pécs)
Németh Lili (Atomerőmű KSC Szekszárd)
Oláh Fruzsina  (DVTK Akadémia)
Pfeiffer Virág (Sopron Basket)
Rakita Lila (Csata DSE)
Renczes Rebeka (Atomerőmű KSC Szekszárd)
Siklós Dorottya (Vasas Akadémia)
Sitku Zsuzsa (Vasas Akadémia)
Szarvas Lilla  (DVTK Akadémia)
Telegdy Zsófia (Csata DSE)
Temes Boróka (PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia)
Van Rijs Dóra (Vasas Akadémia)
Van Rijs Luca (Vasas Akadémia)