Turcsányi Vince remek évet tudhat maga mögött. A DVTK fiatal tehetsége ezúttal az országos sakk diákolimpia döntőjében nem talált legyőzőre és aranyérmet nyert. Vince nagyon közel került a FIDE mesteri címhez is, számos mester ellenfelet győzött már le az NB I-es csapatbajnokságban és Budapesten egy körversenyen szintén több neves nagymester és mester ellen remekelt. Zámbó Zoltán, a sakk szakosztály vezetője szerint az országos bajnoki cím már csak hab volt a tortán.

- A diákolimpiai első hely az eddigi legjobb eredményem, amit elértem. Minél hamarabb szeretnék Fide mesterré válni. Kiskoromban még egyébként a nemzetközi mesteri címet tűztem ki célul, aminek az esélyét egyre közelebbinek érzem - nyilatkozta országos bajnokunk.

Balogh Borbála idén érkezett a DVTK-hoz. A kisújszállási sakkozónk az országos döntőben elért ezüstéremével kimagasló eredményt ért el, hiszen a saját korosztályában rapid küzdelmekben végzett dobogós helyen, ami sosem könnyű.

- Borinak nagy tervei vannak a sakkal és idén már a felnőtt NB I-es csapatunkban is debütált, mégpedig egy nagy erős és rutinos első osztályú játékos ellen ért el egy szép döntetlent - mondta fiatal piros-fehér játékosunkról Zámbó Zoltán.

A diósgyőri diákolimpiai éremkollekciót Kovács Máté bronzérme tette teljessé, aki az elmúlt egy évben nagyon sokat fejlődött és ennek eredményeként felállhatott a dobogó alsó fokára az országos bajnokságon.

- Máté egy nagyon lelkes, motivált és tehetséges fiú, akinek mindene a sakk és szorgalmas edzés és versenyzés mellett szép sakk sikereket várunk tőle. A jövőre tekintve április végén kerül megrendezésre majd Miskolcon a Magyar Sakkszövetség által a Rapid Országos Bajnokságot, ahol szakosztályunk rekordgyanús számú fiatallal fog részt venni egyéniben és csapatban is - zárta a DVTK szakosztályvezetője.