Néhány gyors remivel indult a találkozó, előbb Héra Imre nagymester fogadta el sötéttel ellenfele ajánlatát, elkerülve ezzel a bonyolult és veszélyes állás kialakulását, majd Prohászka Péter nagymester ikszelt gyalogelőnyben, ám elméleti döntetlen állásban.
Dr. Medvegy Nóra és Nayhebaver Martin ezúttal nem tudta kicsikarni a döntést, mindketten sötéttel fogadták el ellenfelük javaslatát a döntetlent illetően. 
Korpa Bence világossal, Torma Róbert sötéttel adta döntetlenre az egál állásokat, közben azonban megszületett a DVTK első élvonalbeli győzelme is! Bagi Máté világossal teljesen leszorította ellenfelét, aki nem bírta ki a folyamatos nyomást és kapitulált.
Ekkor már látható volt, hogy akár győzelem is lehet a meccs vége, hiszen több táblán is ígéretes állást alakítottak ki a diósgyőri játékosok.
David Anton Guijarro spanyol nagymester könnyed és szellemes játékkal kényszerítette feladásra Balog Imre nagymestert, és még az is belefért, hogy Ohotnyik nagymester a végjátékban hibázott és vereséget szenvedett. 
Azonban a végén két fiatal játékosunk is megmutatta erejét az utolsó két táblán. A kazincbarcikai nevelésű Handó Vilmos briliáns partiban verte a női válogatott, olimpikon Gara Anitát, míg az immár három éve csapatunkat erősítő Ág Norbert nagy küzdelemben győzött a miskolci gyökerekkel bíró Papp Tamás ellen. 

Ekkor már biztos volt a győzelem, csak az aránya lehetett kérdéses, arra pedig az utolsó parti adott választ. Kun Gábor gyaloghátrányban tartotta ki az állást a nagyon győzni akaró ellenfelével szemben, így megszületett a 7,5 – 4,5 arányú végeredmény, ami a tabella 2. helyére repítette az újonc piros-fehéreket.

A következő fordulóra november 13.-án, 12 órai kezdettel kerül sor, amikor a Makó csapatával ütközünk meg a Hotel Palotában. 

Győzött: David Anton Guijarro, Bagi Máté, Handó Vilmos, Ág Norbert
Döntetlen: Prohászka Péter, Héra Imre, Torma Róbert, Korpa Bence, Nayhebaver Martin, Kun Gábor, dr. Medvegy Nóra

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: - Úgy vélem, letettük a névjegyünket az első osztályban, erre az eredményre sokan felkaphatják a fejüket. Az erősítéseink remekül beváltak, egytől- egyig a megalkuvást hírből sem ismerő, elhivatott, küzdeni akaró és tudó játékosokat igazoltunk, akik büszkék arra, hogy Magyarország egyik legnagyobb klubjában játszhatnak. Remekül egészítik ki a korábbi magot, akik ugyanebben a szellemben kiharcolták a feljutást. 
Nagyon értékes győzelmet arattunk, ezt a Pénzügyőrt nem sokan fogják 7,5-re verni. Büszke vagyok a csapatomra!

NB I. Szabó László csoport (2016/2017) 1. forduló eredményei

NB I. Szabó László csoport (2016/2017) tabella

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!