- Talán nem túlzás azt mondani, hogy sűrű hónapok vannak mögöttünk, hogyan emlékszel vissza a tavaly nyári kezdetekre?
- Úgy jöttünk Diósgyőrbe, a mesterrel (Kondás Elemér - a szerk.), hogy Debrecenben már megtapasztaltuk korábban az NB II. légkörét, így képben voltunk, hogy mire lehet majd számítani a bajnokság során. Itt gyorsan vonok is egy párhuzamot a két állomáshelyünk között, hiszen ott is egy viszonylag új együttest kellett építeni, miután a külföldi játékosok távoztak és ha nem is teljesen a nulláról, de új csapatot kellett összegyúrni és megértetni velük, hogy mit is szeretnénk tőlük viszontlátni a pályán. Mindenki tudja, hogy ez nem egy egyszerű feladat, ráadásul teljesíteni kell és célokat elérni. Most is hasonló volt a szituáció, ha nem is teljesen ugyanaz. Kellett idő, amíg összeérett a dolog, személy szerint azt gondoltam, hogy ez kicsit gyorsabban fog menni, de ahogy mondani szokás, minden jó, ha a vége jó! Sikerült az első helyen zárnunk a tavalyi évet, ezért mindenki boldog és jól érzi magát, de nem szabad elfelejteni, hogy honnan indultunk és milyen utat jártunk be. Nem volt egyszerű feladat, de én is hasonló elveket vallok, mint a mester. Az elvégzett munkában hiszek és hogy az előbb vagy utóbb eredményre vezet. Biztos vagyok benne, hogy mindez sikerekkel is párosul.

- Milyen jellegű munkát kell és lehet elvégezni a tavaszi rajtig előttünk álló négy hétben?
- Négy hét igazából semmire nem elég, ugyanakkor, ha jól meg van tervezve a felkészülés és napról-napra a játékosok is pontosan tudják, hogy mi vár rájuk és milyen munkát fogunk elvégezni, olyankor sokkal könnyebb elérni a célunkat. Az időjárás is egy tényező, amire most az edzőtábor alatt nem lehet panasz, ha hazamegyünk az egy kicsit másabb lesz - de ebben a két hétben minden olyan jellegű feladatot el tudunk végezni, amit elterveztünk erre az időszakra. A labdarúgókkal is tudatni kell, hogy miben szeretnénk előre lépni, hiszen attól függetlenül, hogy az első helyen állunk a tabellán, szeretnénk tovább fejlődni. Mindenkinek tisztában kell lenni azzal, hogy a felkészülés alatt 100%-ig oda kell tennie magát ahhoz, hogy a tavasz legalább olyan jól sikerüljön, mint az ősz. Az első két hét elsősorban az erőmunkáról fog szólni, valamint mindenki meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra az edzéseken és az edzőmérkőzéseken is. Kondicionális, technikai és taktikai feladatok várnak a csapatra, valamint mentálisan is fel kell készíteni a játékosokat. Az edzőtábor alatt szinte minden nap két edzéssel fog telni, lesznek labdás és labda nélküli feladatok is. A vezetőedzőnk pontosan megtervezte a részleteket, mindenkinek megvan a feladata a stábon belül, hogy ki-mivel foglalkozik. Dobos Attila nyilván az erőnléti részért felel, mi pedig ezúttal is külön fogunk foglalkozni a védekezéssel, a támadásbefejezésekkel, a játékfelépítéssel, és az átmenetekkel, ezeket a mesterrel és Kovács Ádámmal végezzük majd.

- Gyakran előfordul, hogy te magad is aktívan részt veszel az egymás közti játékban.
- Amikor elkezdtünk dolgozni a csapattal, úgy beszéltük meg Kondás Elemérrel, hogy ha van rá lehetőség, akkor egyszer-kétszer én is bekapcsolódom a játékba, hiszen pályaedzőként és a rutinommal sokkal közvetlenebbül tudok a játékosoknak így instrukciókat adni, illetve tudom segíteni őket az egymás közti kommunikációban és a helyezkedésükben. Élvezem a játékot, hiszen jó játékosok alkotják a keretet, akikkel élmény együtt futballozni, de ma már inkább feladatként tekintek erre, a legfőbb cél, hogy segíteni tudjam a labdarúgóinkat bizonyos szituációkban. 


- Öt felkészülési mérkőzésből hármat Spanyolországban játszik a csapat.
- Úgy beszéltük meg, hogy a három spanyolországi mérkőzésen mindenkinek egyenlő arányban próbálunk lehetőséget adni, attól függetlenül, hogy az őszi szezonban volt, aki több és volt, aki kevesebb lehetőséget kapott. A rendelkezésre álló játékidő alatt kell megmutatnia mindenkinek, hogy kire-mennyire lehet számítani. Miután hazatértünk, az már egy másfajta munkát fog igényelni a hétköznapokban is, abban a két hétben már azt a csapatot kell csiszolni, amelyik január 31-én remélhetőleg sikerrel vívja meg a Vasas elleni rangadót.

- Említetted az időjárást, mint fontos tényezőt, de miért hasznosabb egy edzőtábor, mint az otthoni felkészülés?
- A legjobb és legfontosabb, hogy a csapat együtt van. A nap 24 órájában együtt vagyunk közel két héten keresztül, ami alatt pontosan látjuk, ha bárkinek bármilyen gondja, problémája van, vagy éppen azt, ha jól érzi magát. Lehetőség van a négyszemközti beszélgetésekre, vagy éppen a játékosokkal közösen meg tudunk vitatni egy adott szituációt. Ez egy csapat életében nagyon fontos, összekovácsolja és még erősebbé teszi a társaságot.

- Amikor beszélgetünk, a csapat már három edzésen túl van, de az igazi munka most kezdődik. Mire számítasz a játékosoktól?
- Öröm volt látni már az első edzés során is a játékosokon, hogy alig várták, hogy elkezdjük a munkát és együtt legyünk. Ez a két hét egy rendkívül jó lehetőség, hiszen kifogástalan körülmények között készülhetünk és bár távol vagyunk a szeretteinktől, de a nap 24 órájában tényleg csak a futballra tudunk koncentrálni. A játékosok tisztában vannak azzal, hogy a tavaszi 18 mérkőzés sokkal nehezebb lesz, mint az őszi találkozók voltak. Most ott vagyunk, ahol májusban is lenni szeretnénk a bajnokság végén. Mindenki tudja, hogy ehhez mit kell tennie az előttünk álló napokban, hetekben, ennek pedig mindent alá fogunk rendelni.

Légy naprakész és kövesd a DVTK social media felületeit! 

Az edzőtábor eseményeiről a DVTK hivatalos csatornáin (a dvtk.hu weboldalon, a klub facebook és instagram oldalán, valamint twitter és youtube csatornáján) folyamatosan beszámolunk. A felkészülési mérkőzésekről - amennyiben a helyszínen a technikai feltételek is adottak lesznek - élő szöveges közvetítéssel és videós összefoglalóval készülünk. 

A DVTK felkészülési programja

2022. január 3., hétfő (DVTK Medical-Fájdalom Abmulancia)
Egészségügyi vizsgálatok és fizikai állapotfelmérés

2022. január 3., hétfő
Indulás az edzőtáborba

2022. január 8., szombat (Spanyolország)
15:30 1. FC Köln II (német 4. osztály 7. helyezett) - DVTK

2022. január 11., kedd (Spanyolország)
15:30 KMSK Deinze (belga 2. osztály 4. helyezett) - DVTK 

2022. január 14. péntek (Spanyolország)
15:30 Waasland-Beveren (belga 2. osztály 2. helyzett) - DVTK

2022. január 15., szombat
Hazautazás az edzőtáborból

2022. január 19., szerda
DVTK - Békéscsaba 1912 Előre

2022. január 23., vasárnap 
Soroksár SC - DVTK

Merkantil Bank Liga 21. forduló

2022. január 31., hétfő
20:00 Vasas FC - DVTK (Tv.: M4 Sport)