A látogatás során a DVTK vezetőedzője betekintést nyert a kollégiumi életébe, bejárta a DVTK labdarúgói és jégkorongozói által lakott kollégiumi szintet, ezt követően pedig saját jótanácsaival látta el a fiatalokat. Kuznyecov Szergej nem érkezett üres kézzel, a találkozó végén egy kisebb édességcsomagot is átadott a bentlakók részére, hiszen mint a fiataloknak elmondta, pontosan tudja milyen jól tud esni kollégistaként egy kis édesség.


- Amikor külföldön voltam fiatal labdarúgó, nekem is kellett hasonló körülmények között élnem egy ideig - mondta el Kuznyecov Szergej. - Ilyenkor nagyon tisztán láttam magam előtt azt, hogy mit is szeretnék elérni a sport- és az élet egyéb területein. A kollégiumban lakó srácoknak nehezebb, mint azoknak a fiataloknak, akik a családjukkal együtt élnek és így minden nap van lehetőségük látni a szüleiket, testvéreiket. Ez egy jó próbatétel az itt lakó gyerekek számára, hiszen akik átesnek ezen az időszakon és meglépik sikeresen ezt az akadályt, azokból egészen biztosan jó emberek lesznek. A klubnál arra törekszünk, hogy legalább ennyire jó sportolók is váljanak belőlük. Kívánom nekik, hogy legyenek céltudatosak, ne feledkezzenek meg a tanulásról és ahogy nekik is mondtam, ne feledkezzenek meg arról, hogy jó embernek kell lenni minden szituációban és akkor az élet is segíti majd őket.

Kuznyecov Szergej a kollégiumban lakó fiatal ukrán labdarúgókkal is beszélgetett, akiknek a háborús helyzetben nyújt segítséget, biztosít lakhatást, edzés- és játéklehetőségek a DVTK.