Kiskunfélegyházán pénteken a fiú diák 1-es korcsoportos birkózóké volt a főszerep a diákolimpián. A DVTK versenyzői közül 50 kg-ban Szabó Marcell és Czakó Gergő is a dobogóra alsó fokára állhatott fel, míg a 69 kg-osoknál Halász Ádám szintén bronzérmet szerzett.

Másnap a leány piros-fehér indulóknak szurkolhattunk, akik közül a diák 2-es korcsoportban Oláh Jázmin (42 kg), Batta Viktória (46 kg) és Repovszki Luca (58 kg) is a harmadik helyet szerezte meg. A diák 1-eseknél már aranyérmeknek is örülhettünk utánpótlás Eb indulónk, Balázs Zea révén az 54 kg-osoknál, míg Oláh Zoé az 62 kg-os súlycsoportban szintén a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A 32 kg-osok mezőnyében Náni Natasa ezüstérmes lett, míg 50 kg-ban Szakács Veronika a tizedik diósgyőri medáliát szerezte meg egy bronzzal a hétvégéről.

Diákolimpiai Birkózó Bajnokság - Kiskunfélegyháza

Diák 1 fiú

35 kg 5. helyezett Baranyai Gábor

50 kg 3. helyezett Szabó Marcell 

          3. helyezett Czakó Regő

69 kg 3. helyezett Halász Ádám 

Diák 2 leány

42 kg 3. helyezett Oláh Jázmin

46 kg 3. helyezett Batta Viktória

58 kg 3. helyezett Repovszki Luca 

Diák 1 leány

32 kg 2. helyezett Náni Natasa 

50 kg 3. helyezett Szakács Veronika

54 kg 1. helyezett Balázs Zea 

          5. helyezett Váradi Renáta 

62 kg 1. helyezett Oláh Zoé 

U15 leány

54 kg 4. helyezett Magyar Viola

A cikkben szereplő képen (balról-jobbra): Baranyai Gábor, Bacsó Alex (edző), Müller Martin, Halász Ádám, Szabó Marcell, Czakó Regő, Szabó Máté (edző)

A borítóképen (balról-jobbra): Lakatos Győző (edző), Náni Natasa, Szakács Veronika, Oláh Jázmin, Repka Attila (edző), Balázs Zea, Oláh Zoé, Repovszki Luca, Váradi Renáta, Magyar Viola, Batta Viktória, Juhász Sándor (edző)

Felkészítő edzők: Juhász Sándor, Lakatos Győző, Repka Attila, Bacsó Alex, Szabó Máté