Beharangozó 2023. október 21., szombat

"Higgadt és tudatos játékra lesz szükség"

A hétvégén Nyíregyházán vendégszerepel a DVTK Ongropack. A női röplabda Extraliga második fordulójában a piros-fehérek szeretnének javítani a rosszul sikerült bajnoki rajt után a vasárnap délután 17 órakor kezdődő bajnoki mérkőzésen. Az összecsapás előtt Németh Szabolcsot kérdeztük.

"Higgadt és tudatos játékra lesz szükség"


Nem a tervek szerint indult a bajnokság a DVTK Ongropack számára, hisz a Szent Benedek RA elleni találkozón bár számos szép labdamenet és bíztató megmozdulás jellemezte a piros-fehérek játékát, végül mégis 3-0-ás balatonfüredi siker született.

- Aludva egy párat a vasárnapi találkozóra, sikerült leszűrni a tanulságokat?
- Nagyon görcsösen játszottuk az első mérkőzésünkön és ezért nem tudtuk megvalósítani azt, amit a felkészülés során elterveztünk! Higgadtabb és tudatosabb játékra lesz szükség a következő mérkőzésen!

Az Extraliga második fordulójában a FATUM-Nyíregyháza lesz a DVTK Ongropack ellenfele. A két csapat már a felkészülési időszakban is összecsapott egymással, ahol is az alakulóban lévő DVTK-t akkor még legyőzték a jelentős Extraliga és nemzetközi rutinnal rendelkező piros-kékek.

- A felkészülés során már összecsapott a Nyíregyháza és a DVTK. Ki lehet-e indulni abból a mérkőzésből?
- Nyilván lehet bizonyos játékelemekre és szituációkra következtetni a szeptemberi összecsapásból, de igazán fontos tanulságokat nem érdemes abból a találkozóból leszűrni, hisz a Nyíregyháza akkor kezdte a felkészülését, mi pedig a tervezett programunknak egy teljesen más szakaszában tartottunk akkor. Egyik csapat sem volt még kész és nem voltak élesek, így a vasárnapi egy merőben más találkozó lesz.

A FATUM bajnoki rajtja jól sikerült, hisz némi meglepetésre magabiztos győzelmet arattak a Swietelsky-Békéscsaba otthonában, csak egy szettben inogtak meg az amúgy 3-1 arányú siker alkalmával.

- Milyen csapat ez a Nyíregyháza, milyen összecsapásra számítasz?
- A Nyíregyháza egy stabil röplabdát játszó csapat, akik ellen nem fog beleférni, ha sok hibával játszunk. Szeretném visszakapni a mérkőzésen az edzésen megbeszélteket, azt akarom látni, hogy a játékosaim fókuszáltak és koncentráltak, mindamellett persze, hogy élvezik a játékot. A múlt vasárnap is bebizonyosodott, hogy ha görcsösek vagyunk, akkor nem megy a játék, ám ha felszabadultan és fesztelenül röplabdázunk, csodás dolgokra lehetünk képesek!

Különleges összecsapás elé néz Németh Szabolcs, hisz edzői karrierje a hétvégi vendéglátónk kispadján kezdődött, akikkel bajnoki címet és magyar kupa győzelmet is ünnepelhetett.

- Másabb találkozó-e ez számodra, mint bármelyik más Extraliga összecsapás?
- Nem gondolnám, hogy különlegesnek kellene lennie. Szép és sikeres éveket töltöttem a FATUM-nál, de ma már minden egyes nap a DVTK sikereiért dolgozom. Arra fókuszálok, hogy én is és a csapatom is hétről-hétre fejlődjön és minden mérkőzésen versenyképesek és sikeresek legyünk.

Röplabda Női Extraliga - 2. forduló

2023. október 22., vasárnap (Nyíregyháza, Continental Aréna) 
17:00 FATUM-Nyíregyháza - DVTK Ongropack