- Nyáron érkeztél Diósgyőrbe, gondoltad volna akkor, hogy hatból hat győzelemnél fog járni november végén a DVTK HUN-Therm?
- Amikor ide érkeztem, akkor még csak a selejtezőről volt szó, ezért nem gondolkoztam azon, hogy mi lesz az Euroligában. Először csak arra koncentráltam, hogy vészeljük át a csapattal a selejtezőt és ténylegesen én is eljuthassak az Euroligában és onnantól meg lehet fogalmazni egy következő célt.

- Völgyi Péter azt mondta a napokban, hogy egyfajta dac is munkálkodott a csapatban, mert selejtezőt kellett játszani és sokan már előre leírták a csapatot.
- Mivel én csak idén érkeztem, bennem nem volt ilyenfajta dac. Nyilván tudom, hogy rosszul esett a csapatnak, mert tavaly is remekül szerepeltek az Euroligában. Mindenki azt gondolta, hogy automatikusan a csoportkörbe kerülünk. Én csak szeretettem volna sikereket elérni közösen a csapattal. De azt gondolom, hogy ez egy plusz erőt adott nekünk, hogy megmutassuk, hogy kik vagyunk mi.

- Ki tudsz emelni egy mérkőzést az eddigi hatból? Melyik volt a legnehezebb, vagy a legkönnyebb?
- Két csoport van, talán a másik csoportot erősebbnek mondanám, ugyanakkor van nálunk spanyol bajnok, olasz bajnok, Euroliga-győztes, tehát egyik csoport sem gyenge, viszont a mi csoportunkban van két olyan csapat, amelyik kicsit jobban kilóg, azokon a meccseken kicsit magabiztosabban tudtunk kimenni a pályára. Nyilván ilyenkor egy másfajta teher van a vállakon, ha mi vagyunk az esélyesebbek, de mindegyik mérkőzés nagyon nehéz, másfajta felkészülést és koncentrációt igényel.

- Jön a szerdai csoportrangadó. Eddig is voltak nehéz meccseink, de ez most kicsit más lesz. Egyik csapat sem verhetetlen, de azt mondják, hogy ez a Fenerbahçe nagyon jó.
- Ez minden évben elmondható róluk, és azt szoktam mondani, hogy ennél jobb csapattal már nem tudnak kiállni és de, minden évben egyre jobb keretük van. Nem tudom, hogy csinálják, de szerencsére ők is csak öten lehetnek egyszerre a pályán, nekünk 40 percen keresztül koncentrálnunk kell és jól kell játszanunk mind támadásban, mind védekezésben. Egy pillanatra sem engedhetjük el magunkat, mert nagyon kemény mérkőzés lesz. Izgatottan várom, mi történik olyankor, amikor két veretlen összecsap. A Fenerbahçe nyilván más kaliber, mint az összes többi, de igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy egy jó mérkőzést játsszunk.

- Mekkora lökést adhatnak a szurkolók szerdán?
- Nagyon nagyot. Most duplán is szükség van a segítségükre és a szurkolásukra. A hazai pályának ez a legnagyobb előnye, hogy a szurkolók segítenek minket, és pontosan tudjuk, hogy amikor Isztambulban fogunk játszani, ugyanezt fogjuk kapni, így legalább egyenlő esélyekkel indulunk. Hazai pályán egy ilyen közönség előtt van esélyünk a győzelemre, ezért mindent meg is fogunk tenni és remélem minél többen kijönnek és szurkolnak nekünk.