Beharangozó 2023. december 1., péntek

Gera Dániel vasárnap visszatér

Gera Dániel közel másfél éve érkezett Diósgyőrbe. Az első évben szélsőként vállalt oroszlánrészt a feljutásból, a most futó idényben pedig sokat támadó hátvédként alapembere a csapatnak. Az ötödik sárga lapját követő eltiltás miatt nem léphetett pályára Pakson, vasárnap viszont ismét Kuznyecov Szergej rendelkezésére áll.

Gera Dániel vasárnap visszatér


Gera Dániel a Mezőkövesd elleni találkozón begyűjtötte az ötödik sárga lapját, ezért kihagyta a Paks elleni bajnokit.

- A tévében néztem a mérkőzést, és nagyon ideges voltam - idézte fel Gera Dániel -, utána nehezen is aludtam el, mert mindig rossz érzés azt látni, ha elverik a csapatot. Szinte a semmiből kaptuk a gólokat, ennyire nem játszott rosszul a csapat, sajnos rendkívüli módon balszerencsések voltunk. 

Miközben az első csapat pénteken este játszott, a DVTK II szerdán és vasárnap is bajnoki mérkőzésen lépett pályára, méghozzá mindkétszer Gera Dániellel a csapatban. A Cigánd ellen döntetlent játszottak a fiatal akadémisták, a Tiszaújvárost pedig legyőzték.

- A paksi mérkőzés hetében leküldtek a második csapathoz, hogy a meccsterhelés meglegyen - mondta. - Érdekes volt látni, hogy csak az én születési évem kezdődött kilencessel a DVTK II keretében. Szívesen mentem, élveztem a játékot, a srácok is beleadtak mindent. Láttam, hogy motiválja őket, hogy együtt játszunk, és engem is motiváltak ők. És még egy gól is összejött.

Az OTP Bank Liga idei kiírásában két gólt szerzett eddig Gera Dániel, mindkettőt fejjel. És a Cigánd ellen is fejjel szerezte meg a vezetést.

- Így történt, de edzéseken lábbal is szokott sikerülni - mosolygott. - Azonban gondolkodás nélkül azonnal aláírom, ha a vasárnapi meccsen is fejelek egy gólt.

A DVTK az első és a második kört is azonos (egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség) mérleggel indította, és 14 fordulót követően 20 ponttal 4 pontra áll a dobogótól, valamint 9-re a kieső helyről. 

- Én se előre, se hátra nem nézek,  mindig csak a következő meccsre koncentrálok. Az a legfontosabb, hogy vasárnap nyerjünk, és ha így történik, akkor úgyis előre lépünk.

A következő ellenfél a ZTE, és a kék-fehérek ellen az első körben idegenben is sikerült nyerni.

- Zalaegerszegen játszottam először a jobbhátvéd posztján, és adtam egy gólpasszt is - emlékezett vissza. - Bízom benne, hogy most is hozzá tudok járulni a csapat sikerességéhez egy kanadai ponttal, de a legfontosabb az, hogy nyerjünk. 

És hogyan lehet nyerni? - kérdeztük utoljára.

- A ZTE-nél a válogatott szünet előtt edzőt váltottak, ilyenkor általában motiváltabbak a játékosok, mert bizonyítani szeretnének az új mesternek, illetve egy új edző mindig új impulzusokat ad a csapatnak. Ezért egy veszélyes Zalaegerszegre számítok, figyelni kell a pontrúgásokra, figyelni kell a taktikai utasítások betartására, és akkor nem lehet gond - zárt szavait Gera Dániel.