Január 16-án egy tortával ünnepelte Alexander Vallejo születésnapját a csapat.

- Igen, most töltöttem be a 32-t, de a srácoknak is azt mondtam, mintha két napja lettem volna 25 éves - kezdte Alexander Vallejo. - Őrületes, hogy röpül az idő! Mindenesetre talán most érzem a legjobban magam egész pályafutásom során, mert rengeteg mérkőzést játszottam sorozatban, és így szeretném folytatni a jövőben is. Még a hétköznapokat is élvezem, imádom a focit, imádok Diósgyőrben lenni, bízom benne, sokáig így is lesz.

Az észak-spanyolországi Vitoria-Gasteizből származol, a DVTK pedig Dél-Spanyolországban edzőtáborozik. Melyik országrészt szereted jobban? - kérdeztük.

- Nehéz kérdés, mert északon is rengeteg szeretni való dolgot fel tudnék sorolni, és ott él a családom is - töprengett el. - Délen viszont kellemes a klíma, rengeteg a szórakozási lehetőség, most már értem, hogy miért költözik ide olyan sok külföldi. Számomra azonban egész Spanyolország csodálatos, mert ugyan nem egy hatalmas ország, de mégis több különböző konyhát, több különböző kultúrát meg lehet találni benne. És hogy a kérdésre is válaszoljak: a délt szeretem jobban.

Néha furcsa helyzeteket hoz az élet, most például Alex vendég a saját országában, de legalább van valaki, aki megérti a kávéautomata feliratait.

- Őszintén szólva jó dolog Spanyolországban lenni, mert az elmúlt években rengeteg időt töltöttem külföldön - ismerte el. - Anglia egy picit más, de Cipruson, Lengyelországban és még inkább Magyarországon semmit nem értettem. Itt viszont bárkihez szólhatok, a feliratok sem kínaiak, így most én segítek a többieknek, hogy például a “café con leche” mit jelent. Egyszóval otthon érzem magam.

A DVTK múlt vasárnap érkezett a téli edzőtáborba, és egyáltalán nem unatkoznak a játékosok, mert már az első nap egy edzés és egy mérkőzés szerepelt a programban, és azóta is minden nap egy csapatedzés és egy egyéni edzés vár rájuk, valamint még egyszer pályára léptek.

- Most ennek a munkának van itt az ideje, mert bírni kell erővel a bajnokság végéig - mondta a spanyol középpályás. - Ebben a 13 napban sok mérkőzést játszunk, többet a szokásosnál, mert több játékos érkezett, akiket be kell illeszteni a csapatba, és nekünk is össze kell csiszolódnunk velük. Sokat dolgozunk a taktikán, rengeteget videózunk, próbáljuk tovább fejleszteni az erősségeinket, és kijavítani azokat a hibákat, amit ősszel megbüntettek az ellenfelek. Az edzőtábor idején nincs más dolgunk, jut idő a hosszabb edzésekre, hosszabb videózásokra, egyébként ugyanúgy készülünk, mint otthon. Ugyanakkor az is igaz, hogy a meccseken most nem elsősorban az eredményességre helyezzük a hangsúlyt, hanem a játék minőségére.

A dán élvonalbeli Aarhus ellen 3-3-as, a spanyol negyedosztályú Estepona ellen 1-1-es döntetlent játszott a DVTK. Legközelebb szombaton játszik a DVTK, az ellenfél az MLS-ben szereplő Vancouver Whitecaps lesz, a találkozó 11:30-kor kezdődik a Marbella Football Centerben.

- Két jó mérkőzést játszottunk. Azért jó egy ilyen ilyen edzőtábor, mert egymás után különböző stílusú ellenfelekkel találkozunk, és mindegyik játékának meg kell találni az ellenszerét - avatott be a részletekbe. - Az Aarhus által diktált magas tempó okozott némi nehézséget, de felvettük a kesztyűt, és a második félidőben szereztünk három gólt is, és a spanyol csapat is jó színvonalon játszott. Szóval továbbra is keményen kell dolgozni, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani maradék három felkészülési mérkőzésen, de ne feledjük, a vizsga majd a tétmeccseken jön el.

Az edzőtábort csapatépítésre is fel lehet használni.

- A diósgyőri öltöző az egyik legjobb öltöző teljes pályafutásomat figyelembe véve - osztotta meg. - Nem csak kiváló labdarúgók, hanem jó felfogású srácok alkotják a csapatot, éppen ezért is szeretek itt lenni. Próbálok segíteni az új igazolásoknak, mert pontosan tudom, milyen érzés, amikor érkezéskor 25 játékos figyeli minden mozdulatod, hogy vajon milyen ember lehetsz. Jó hangulat uralkodik a csapaton belül, tavasszal a pályán is szeretnénk megmutatni ennek az eredményét.

Jövő pénteken utazik haza a DVTK, majd a következő héten már otthon készül a bajnoki rajtra. Mit vársz a tavaszi folytatástól? - kérdeztük búcsúzóul.

- Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy nem jól zártuk az őszt, döntetlenre végeztünk az MTK ellen, és sok gólt kaptunk - idézte fel Alexander Vallejo. - Sok újdonságra nem számítok, hiszen minden csapat ellen játszottunk már, ugyanazt kell csinálni, mint eddig: harcolni, minél több párharcot megnyerni, több gólt szerezni, ugyanakkor kevesebbet kapni. És ha ez megvan, akkor biztosan feljebb lépünk a tabellán.

Téli edzőtábor 2024 keret

Kapusok
Bánhegyi Bogdán (U21,  DVTK LSA)
Dojcsák Bence (U21, DVTK LSA)
Odyntsov, Artem
Tóth Balázs (U21)

Mezőnyjátékosok
Acolatse, Elton
Bačo, Ondřej
Bényei Ágoston (U21)
Bokros Szilárd
Csirmaz István
Demeter Milán (U21, DVTK LSA)
Edomwonyi, Bright
Farkas Dániel
Feuillassier, Francisco
Gera Dániel
Holdampf Gergő
Jurek Gábor (U21,  DVTK LSA)
Kampetsis, Argyris
Klimovich, Vladislav
Kuznyecov Daniel (U21, DVTK LSA)
Lund, Marco
Pernambuco
Požeg Vancaš, Rudi
Stephen, Bitok
Szamosi Ádám (U21, DVTK LSA)
Szatmári Csaba
Szőke Áron (U21, DVTK LSA)
Vallejo, Alexander

A DVTK programja

2023. december 27., szerda
Az egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján

2024. január 4., csütörtök
A csapat felkészülésének kezdete (egészségügyi felmérések és fizikai tesztek)

2024. január 6., szombat
Csapatedzések kezdete

2024. január 14-26. vasárnap-péntek
Edzőtábor (Dél-Spanyolország)

2024. január 14., vasárnap
Utazás az edzőtáborba

2024. január 15., hétfő (Marbella Football Center)
18:00 Aarhus GF - DVTK 3-3 (2-0)

2024. január 16., kedd
Mérkőzés utáni regeneráció

2024. január 17., szerda (Sotogrande, Santa Maria Polo Club)
11:30 CD Estepona - DVTK 1-1 (1-1)

2024. január 18., csütörtök
Edzés

2024. január 19., péntek
Kapusedzés

2024. január 20., szombat (Marbella Football Center)
11:30 Vancouver Whitecaps FC - DVTK

2024. január 24., szerda
Hammarby IF - DVTK

2024. január 24., szerda
TSC - DVTK

2026. január 26., péntek
utazás haza

OTP Bank Liga 18. forduló

2024. február 3., szombat
17:30 DVSC - DVTK