Egerszegi Tamás (Fotó: Szabó Gábor)

- Sokan elmondták már előtted, hogy szokatlanul hosszú volt az idei őszi szezon. Te hogy érezted?
- Valóbaj hosszú volt, főleg az Európa Liga és a nyári kevés pihenő miatt, de nekem összességében csak pozitív emlékeim vannak a csapatról, a stábról és a szurkolókról.

- Elégedett vagy?
- Igen. Az egész szezon szép volt, az Újpest elleni utolsó meccsel feltettük a pontot az i-re. A mester is így küldött minket pályára, úgy érzem sikerült megfelelni az elvárásoknak. Volt két rossz meccsünk, ezt kár lenne tagadni, de a csapatnak is és személy szerint nekem is szuper volt ez az ősz. A mostani DVTK erejét jól mutatja, hogy a hullámvölgyből hamar kilábaltunk, és azokon a mérkőzéseken, ahol fordítanunk kellett, többnyire sikerült is fordítani.

- Az EL-ben hatból négy meccsen, a bajnokságban 17-ből 13 meccsen léptél pályára. Ez a statisztika sokkal jobb, mint a tavaszi volt. Hogyan látod a saját teljesítményedet?
- Az ember mindig kritikusabb saját magával kapcsolatban. Tavasszal sokszor talán kényszerűségből nem abban a pozícióban játszottam, ami nekem igazából fekszik, szerepeltem a középpálya jobb oldalán is, nem is mindig ment úgy a játék, ahogy elterveztem. Én azt szeretem, ha középen, közvetlenül a négy védő előtt tudok játszani, segítve a védelem munkáját. Ott érzem magam otthon a pályán. Az utolsó fordulókban megkaptam a lehetőséget, hogy a kedvenc posztomon bizonyítsak, úgy érzem nem vallottam kudarcot, a mester is megdicsért.

- Mondhatjuk azt, hogy az idei bajnokságra értél be igazán?
- Amikor tavaly télen Diósgyőrbe igazoltam, volt egy kis lemaradásom, de a szakmai stáb munkáját dicséri, hogy hamar utolértem magam. Sok meccset játszhattam az elmúlt egy évben, Szivics mester bízott bennem, amit ezúton is köszönök neki. A 2014/2015-ös őszi szezon végére úgy tudtam játszani, ahogy magamtól is vártam.

- Van kedvenc meccsed?
- A Litex elleni idegenbeli találkozót emelném ki talán leginkább. Az volt a legjobb, egyszerűen nem tudtam elfáradni, ha kellett volna, akkor még le tudtam volna játszani plusz 90 percet is.

- Hogyan telik a téli szünet?
- Nem utaztam sehová. Itthon vagyok a szüleimmel, a családommal, és eltöltök néha egy kis időt a barátaimmal is. Az első két hétben aktívan pihentem, nem engedtem el magam. Megvan az edzésprogramom nekem is, e szerint készülök, hogy január 15-re megfelelő állapotban legyek.

- Milyen célok lebegnek a szemed előtt a jövő évet illetően?
- Ha úgy folytatjuk, ahogy idáig, akkor a bajnokság végére odaérhetünk a harmadik helyre. Reális cél a dobogó. Én pedig szeretnék legalább annyit játszani, mint most ősszel, szeretném hozzátenni a saját teljesítményemet is egy sikeres évhez.

- Köszi, Egér! Legyen ez a végszó, sikeres és Boldog Új Évet Kívánunk neked!
- Köszönöm, ugyanezt kívánom mindannyiunknak, a szurkolóknak és a csapatnak egyaránt!

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebok oldalán!