- A forduló előtti első és negyedik találkozik Debrecenben, ráadásul keleti rangadó.
- Minden mérkőzés egyformán fontos számunkra, nincs olyan, hogy kevésbé, vagy inkább fontos valamelyik. Az első osztályban vannak csapatok, amelyek nagyobb játékerőt képviselnek, és vannak olyanok, amelyek kisebbet, de ha eredményesek akarunk lenni, akkor százszázalékos teljestményt kell nyújtanunk, mert csak ez hozhatja meg a pontszerzés esélyét bárki ellen. Nagyon kiegyensúlyozott az OTP Bank Liga mezőnye, mindenkinek van esélye mindenki ellen. Ezt az esélyt szeretnénk megragadni vasárnap Debrecenben.

- Miben lehet ezen kívül bízni?
- Abban, hogy a csapatunk olyan eredménysorral érkezik Debrecenbe, ami további önbizalmat adhat; bízhatunk benne, hogy az előbb említett önbizalom segítségével minden játékos felszínre tudja hozni tudásának maximumát, fontos lesz, hogy párharcokat tudjunk nyerni a mérkőzésen, illetve nagyon sok szurkoló kísér el bennünket Debrecenbe, ami további motivációt jelent.

- Tavaly Debrecenben is nyert a DVTK, igaz az NB II.-ben és a DVSC tartalékcsapata ellen.
- Az egy teljes más mérkőzés volt, akkor mi voltunk a mérkőzés esélyesei, vasárnap pedig lássuk be, nem mi leszünk, ami persze nem azt jelenti, hogy nem úgy megyünk oda, hogy pontokat szeretnénk szerezni. Ezen kívül egészen más hangulat is vár ránk, hiszen közel telt házra lehet számítani.

- Jól kezdte a bajnokságot Ivan Radoš, de a paksi kiálltása után kitűnően helyettesítette Farkas Balázs. Ki fog védeni Debrecenben?
- Veréb György kapusedző dolgozik velük napról napra, ahogy korábban, úgy most is ő dönti el, ki védi a DVTK kapuját.

Kapuskérdés

Ezek után Veréb Györgyhöz fordultunk.

- Ki állja útját a debreceni rohamoknak?
- Kellemes helyzetben vagyok, mert mind a két kapus teljesítményével meg vagyok elégedve. Az első mérkőzéseken Ivan Radoš, paksi kiállítása után pedig Farkas Balázs nyújtott kiemelkedő teljestményt. Kellemes, ugyanakkor nagyon nehéz helyzetben vagyok, még nem döntöttem el, hogy holnap ki áll a kapuban, jelenleg ötven-ötven százalék az esély mindkét játékos szerepeltetésére.