- Legutóbb októberben beszélgettünk, mi változott azóta?
- Folyamatosan dolgozunk, hogy készen legyünk tavaszra. A sétány jobb oldalán már beépítésre került a tematikus játszótér. A minden igényt kielégítő, egyedi kivitelezésű, kézzel faragott játékokból összeállított játszóteret már egészen kicsi kortól használhatják. Ugyanitt épül már a vendéglátó pavilon, ahol terasszal együtt, egy időben körülbelül 200 látogatót tudunk majd kiszolgálni. Egy másik épület építése is zajlik a vendéglátó egység mellett, amelyben megtalálható majd az ajándékbolt és egy mosdó részleg, természetesen gondolva a kisgyermekes szülőkre, pelenkázóval együtt. A sétány bal oldalán felépült a pénztár pavilon, megtörtént a tereprendezés és a közművek beépítésének egy része.

Épül a Lillafüredi DVTK Szabadidőpark 1

- Milyen munkálatok vannak még hátra?
- Az év elején készül el a szabvány méretű műfüves pálya mobil lelátókkal, valamint egy lábtenisz-pálya. Tavasszal kerül sor a jégpálya és a segway pálya kialakítására. A kötélpályák külső része kész, az épületbe való integrálást a jövő év elején végzik el a szakemberek. E tekintetben különlegesek leszünk, mert csak nálunk lesz épületbe integrált pálya, az ejtőgép és a zipline egy-egy indulási pontja a laktanya épületének tetején lesz kialakítva. Innen lehet a föld felé leugrani egy szerkezettel, vagy átcsúszni a sétány másik oldalára. Rövidesen elkészül a kül- és beltéri lasertag aréna, a pánikszoba és a vetítőterem. A vendéglátó pavilon előtt kerül majd kialakításra egy kisebb tó, amely a hegyoldalból fakadó forrásvizet vezeti el. Hozzá kapcsolódva a népszerű aranymosó játékot is kipróbálhatják a gyerekek a tematikus légvárral egyetemben. A piknikréten a tűzrakó helyeknél lehetőség nyílik a családi sütés-főzésre, ezek kialakítása is folyamatban van.

- Már kaphatóak a DVTK tavaszi bérletei, és említetted korábban, hogy a bérleteseket kedvezményekkel is várja majd a DVTK Szabadidőpark.
- Természetesen továbbra is szeretnénk kiemelt figyelmet fordítani a DVTK bérleteseire, január elején a részletekről, a kedvezményekről, a nyitás végleges időpontjáról sajtótájékoztatót tartunk majd.

- Orsi köszönöm szépen, jó munkát és Boldog Új Évet Kívánok neked!
- Köszönöm én is, viszont kívánom neked és a szurkolóknak is, pihenjen mindenki sokat, mert tavasszal sűrű lesz a program.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!