Összefoglaló 2020. január 26., vasárnap

HC Slovan Bratislava - DVTK Jegesmedvék 2-1

A már Glen Hanlon által irányított DVTK Jegesmedvék a Slovan Bratislava otthonában játszott vasárnap. A mérkőzés elején Jesse Dudás egy remek lövéssel megszerezte a vezetést, majd a második harmadban a hazaiak szűk két perc alatt fordítani tudtak. A folytatásban több lehetőség is adódott a miskolci egyenlítő találatra, de a korong csak a végső dudaszó után pár tized másodperccel jutott a Slovan kapujába, így a pozsonyiak otthon tartották a három bajnoki pontot.

HC Slovan Bratislava - DVTK Jegesmedvék 2-1


Glen Hanlonnak több játékosát is nélkülöznie kellett első mérkőzésén, de ennek ellenére kezdeményezően lépett fel az első percekben. Ennek köszönhetően hamar emberelőnyt sikerült kiharcolni, ami hamar kettős emberelőnnyé vált. Az öt a három elleni játék során Jesse Dudáshoz került a korong, aki egy remek mozdulattal kilőtte a felső sarkot (0-1). Három perccel később a Slovan is kipróbálhatta az emberelőnyös játékát, de kevesebb sikerrel jártak. Ezekben a percekben Adorján három nagy védést is bemutatott. A folytatásban nagy tempójú, gyors játék alakult ki, ami során jobbára a miskolci csapat akarata érvényesült.

A második játékrészben némileg változott a játék képe, a hazaiak nagyobb nyomást tudtak gyakorolni Adorján kapujára. Ez a nyomás a 25. percben góllá érett, St.Pierre szúrt bele egy lövésbe, ami becsapta Adorjánt (1-1). Szűk két perc múlva már a vezetést is átvették. Egy lendületes, létszámfölényes kontra végén Petras Sloboda elé tálalt, aki nagy gólt lőtt a bedobókör magasságából (2-1). A folytatásban Szirányi Bence kétszer is kétperces büntetést kapott, de a négy perc hátrányt jó védőmunkával sikerült átvészelni. A harmad két nagy miskolci lehetőséggel zárult.

A harmadik harmadban visszatért az első játékrészben látott játék. Gyors támadások jellemezték a meccset, főleg miskolci helyzetekkel. A 46. percben Ritó kiállítása némileg megtörte a rohamokat, de egyenlő létszámban folytatódott az oda-vissza játék. A meccs hajrájába érve St.Pierre ült ki a büntetőpadra, de az emberelőnyt nem sikerült végigjátszani, mert a játékvezetők túl sok vendég játékost láttak a jégen. Két perccel a vége előtt Glen Hanlon időt kért és mezőnyjátékost küldött a jégre Adorján helyett. A helyzeteket ezúttal is sikerült kialakítani, de a korong csak a végső dudaszó után került Burst kapujába.

Tipsport Liga

44.forduló

2020. január 26. 17:00

HC Slovan Bratislava - DVTK Jegesmedvék 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)

Pozsony, Ondrej Nepela Jégcsarnok, 4.509 néző, játékvezetők: Robert Müllner, Tomas Orolin, Juraj Konc, Oto Durmis,

HC Slovan Bratislava: Habal (Brust) - Sersen, Bacik, Abdul, Zigo, Pulis, Meszaros, Stajnoch, Bondra, St.Pierre, Basaraba, Kucny, Sedivy, Sloboda, Kytnar, Kukumberg, Matousek, Zitny, Urbanek, Petras, Vezetőedző: Roman Stantien

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) - Ross, Dudás, Beauvillier, Galanisz, Magosi - Láda, Vandane, Kiss P., Tousignant, Beach - Szirányi, Gőz, Farkas, Harrison, Ritó - Kiss D. Vezetőedző: Glen Hanlon

0-1 03:28 Dudás (Galanisz, Ross)
1-1 25:14 St.Pierre (Bondra, Sedivy)
2-1 27:01 Sloboda (Petras, Urbanek)

Értékelés

Glen Hanlon: Még csak egy napja kezdtem el újra a csapattal dolgozni, ezért nagy változásokat még nem tudtam eszközölni. Amit kértem a fiúktól azt teljes mértékben megvalósították. Ez sajnos nem volt elég a pontszerzéshez. Még sok munka vár ránk a következő napokban, de úgy gondolom, hogy a mai egy olyan mérkőzés volt amire tudunk építeni. Jó érzés volt ismét a csapatot irányítani, hiányoztak ezek az atmoszférájú meccsek.