Összefoglaló 2023. október 1., vasárnap

NB III.: DVTK II - DEAC 1-4 (1-4)

Már az első félidőben eldőlt a bajnoki pontok sorsa az edzőközpontban, ahol a vendég DEAC kezdte jobban a mérkőzést. Fekete Vince ugyan szépített, de a hajdúságiak győzelméhez így sem férhetett kétség.

NB III.: DVTK II - DEAC 1-4 (1-4)


NB III., Észak-Keleti csoport, 9. forduló

DVTK II - Debreceni EAC 1-4 (1-4)

DVTK Edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Németh Gergely (Kondákor Trisztán, Bencze András). 
DVTK II: Dojcsák B. - Hetyei Sz., Paksai R., Bacsa B., M. Zrnic - Demeter M., Szamosi Á., I. Stavinchuk - Balázsi L., Fekete V., Vincze D. Vezetőedző: Szamosi Tamás. 
Debreceni EAC: Tóth D. - Herczku A., Sándor T., Papp G. B., A. Wente, Vincze Á., Soltész J., I. Jankelic, Lakatos B., Virág G., Lénárt G. Vezetőedző: Urbin Péter. 

Csere: Paksai R. helyett Fülöp L. a 24., Sándor T. helyett Kónya M. a 33., Demeter M. helyett Lajcsik V. a 46., Hetyei Sz. helyett Sáreczki Sz. a 61., Balázsi L. helyett P. Zrnic a 61., I. Stavinchuk helyett Ferencsik S. a 61., Virág G. helyett Tóth S. a 70., Lénárt G. helyett Trencsényi B. a 70., A. Wente helyett Szabó L. a 82., Lakatos B. helyett Korhut M. a 82. percben. 
Sárga lap: Fekete V. a 40., P. Zrnic a 62., Lajcsik V. a 65., Lakatos B. a 78., percben. 
Gólszerző: Papp G. B. (0-1) az 1. Lakatos B. (0-2) a 17., A. Wente (0-3) a 19., Fekete V. (1-3) a 21., Papp G. B. (1-4) a 44. percben. 

Kulcspillanatok

1. perc: Jobboldali vendégakció végén Virágtól Papp G. Benedek kapott pontos kiugratást a védők között, majd kissé éles szögből pontosan lőtt a hosszú alsó sarokba, 0-1. 

17. perc: A DEAC szöglete jobbról szállt a tizenhatoson belülre, a védők közül kiemelkedő Lakatos Benjámin pedig a kapu bal sarkába bólintott, 0-2. 

19. perc: Lénárt húzott befelé a tizenhatos előterében, majd jól ugratta ki Wentét, aki kisodródott helyzetből talált a diósgyőri kapu hosszú sarkába, 0-3. 

21. perc: Fekete Vincét állították meg szabálytalanul a tizenhatoson belül. A jogosan  megítélt  büntetőt a sértett a jobbra mozduló kapus mellett a kapu bal sarkába gurította, 1-3. 

44. perc: A diósgyőri tizenhatos előtt körbejáratták a labdát a DEAC játékosai. A kapura tartó első lövést még sikerült hárítani, az ismétlésből azonban Papp G. Benedek kapásból bevette a rövid sarkot, 1-4.

Vezetőedzői értékelés

Szamosi Tamás: - Leckét kaptunk egy nagyon jó erőkből álló ellenféltől. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, ennek az okát feltétlenül meg kell találnunk. A második félidőben a fiatal játékosaim mindent megtettek, de igazából nem találtunk fogást a DEAC-on. Gratulálok nekik. 

Urbin Péter: - Jól indult számunkra a mérkőzés, rögtön az elején, az első helyzetünkből megszereztük a vezetést, ez megadta az alaphangot. Elégedett voltam az első félidőben nyújtott teljesítményünkkel, bár a büntetőt sajnálom, azt egy fegyelmezetlenség okozta. A második negyvenöt percet tekintve van némi hiányérzetem, azt hittem, hogy a több terület majd több lehetőséget nyújt számunkra, bár így is volt egy-két helyzetünk. A lényeg, hogy nyertünk, a múlt heti vereségünk után ez nagyon fontos volt.