Beharangozó 2023. július 28., péntek

"Legyen felismerhető a DVTK stílusa!"

Szombaton 18 órától ismét élvonalbeli mérkőzést játszik a DVTK, az ellenfél a PAFC csapata lesz. A DVTK vezetőedzője, Kuznyecov Szergej már nagyon várja a rajtot, ahol a szurkolók támogatását kihasználva nyerni szeretne a csapatával.

"Legyen felismerhető a DVTK stílusa!"

Az előző bajnokságban idény közben vette át a csapatot Kuznyecov Szergej, amikor ugyan sikerült néhány helyen megerősíteni a csapatot, de a játékoskeret mégis adott volt, illetve menet közben kellett átadni a csapatnak az elképzeléseidet. Ebből a szempontból könnyebb az idei nyár? - kezdtük a beszélgetést.

- Nem, mert több szempontból hasonló a helyzet, mint tavaly - válaszolt a DVTK vezetőedzője. - Az új játékosok folyamatosan érkeztek, igazából csak néhány napja állt össze a keret. Július 19-én kezdtük a felkészülést, de már előtte is kaptak futóprogramot a játékosok, így aki tavaly is Diósgyőrben játszott, az sokkal jobb erőállapotban várja a rajtot, mint a többiek. Profi labdarúgókat igazoltunk, akik egyénileg is edzettek, de egészen más terhelést jelent egy csapattal készülni. Az jelentette a legnagyobb kihívást az edzőtáborban is, hogy finoman, és nagyon figyelve kellett adagolni a terhelést, hogy a "régieknek" is kihívást jelentsen, de az "újak" se sérüljenek bele. És ehhez jött még, hogy vihar miatt félbeszakadt az utolsó felkészülési mérkőzésünk, így csak az FC Košice ellen kaptak 90 perces meccsterhelést a játékosok. Szombaton elkezdődik a bajnokság, de tovább folytatódik a munka, amivel egy szintre hozzuk a keret összes tagját, hiszen nagy terheléssel járó intenzív játékot várok, ami kiváló fizikai állapotot igényel mindenkitől.
Az persze előnyt jelent, hogy idén minden új játékos kiválasztásából kivettem a részem, illetve aki tavaly is nálunk szerepelt, az már kiválóan ismeri a saját stílusunkról alkotott elképzeléseinket, és tudja is teljesíteni az elvárásainkat. Ezen kívül számukra ismerős lehet néhány edzésgyakorlat, de igyekszünk folyamatosan újabb és újabb feladatokat hozni.

Az előző évi bajnokavatón és az idényzárón pályára lépő kezdő 11 minden tagja kivétel nélkül idén is a DVTK-t erősíti. (Branislav Danilović - Farkas Dániel/Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Lőrinczy Attila, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Gera Dániel, Lukács Dániel, Jérémie Obounet), hozzájuk csatlakoztak az újak.

- A tavalyi csapatból Cseke Benjámin kivételével a húzóemberek maradtak, az új igazolásokkal pedig mélyítettük a keretet - árulta el. - Idén nagyobb konkurenciaharcot várok, aminek a csapat látja a hasznát, és végül az játszik majd, aki jobban teljesít a mérkőzéseken és az edzéseken.

A legutóbbi négy idényből háromszor a dobogón végeztek a felcsútiak (a 2020/2021-es bajnokságban nyert ezüstérem a csúcs), legutóbb a 4. helyet szerezték meg. (Az ellenfélről és a két klub közös történelméről itt lehet bővebben olvasni.)

- Az elmúlt évek egyik legjobb magyar csapata ellen kezdjük a bajnokságot - tért át az ellenfélre a sportszakember. - Több éve együtt játszik a keret, ráadásul évek óta ugyanaz a vezetőedző irányítja őket. A Puskás Akadémia 4-2-3-1-es felállásban játszott a felkészülési mérkőzéseken, ahol a két szélső közel helyezkedik a magas középcsatárhoz, és így próbálják meg veszélyeztetni az ellenfél kapuját. Nagyon nehéz mérkőzést várunk, ami felér egy vizsgával, ahol kiderül, hogy hol tartunk jelenleg. Természetesen a szurkolók segítségével nagyon szeretnénk megnyerni az idénynyitó mérkőzést.

Az előző idényben szerzett bajnoki cím egyik titkát a diósgyőri csapatjáték jelentette.

- Továbbra is a saját stílusunkat szeretnénk játszani - szögezte le a diósgyőri vezetőedző -, majd a mérkőzések választ adnak arra, hogy ebből mennyit sikerül megvalósítani, mert ott lesz a pályán az ellenfél is, és az NB II. különbözik az NB I.-től. Mindenesetre az a célunk, hogy ne csak a piros mezéről, hanem a mutatott játékról is könnyen felismerhető legyen a DVTK, mert ebben a bajnokságban is törekedni fogunk a labdabirtoklásra, az esetleges labdavesztés után a magas letámadásra, a támadójátékra, a minél több gólra és a minél több győzelemre, mert ezt szeretik a szurkolók. Ennek megfelelően igazoltunk, igyekeztünk olyan labdarúgókat hozni Diósgyőrbe, akik beleillenek a stílusunkba. Az igazolásoknak és a konkurenciaharcnak köszönhetően az edzéseken nőtt a játék minősége, küzdeni kell mindenkinek a kezdőcsapatba kerülésért.

A májusi bajnokavatón teljesen megtelt a DVTK Stadion, és a bajnoki rajt előtt jól fogynak a bérletek és a belépőjegyek is.

- Mindent a szurkolókért csinálunk, nélkülük nincs értelme a profi labdarúgásnak - mondta Kuznyecov Szergej. - Egy mérkőzés során számtalan nehézséggel találhatjuk szemben magunkat, amit közösen le tudunk küzdeni. Nagyon várjuk a mérkőzést és mindig úgy lépünk pályára, hogy a győzelemért harcolunk. Bízom a csapatban, bízom a játékosokban, bízom a saját elképzeléseinkben. A csapatjáték még alakulóban van, az összjáték még nem tökéletes, ezért nagy szerep jut a szurkolóknak is, hiszen a támogatásuk szárnyakat adhat a játékosoknak, és a segítségükkel nyerhetünk.